Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo We careOver ons

3 redenen waarom steeds meer mensen een bril dragen

7 maart 2022

Steeds meer mensen dragen een bril, van kinderen tot jongvolwassen en ouderen. Wij waren benieuwd waar deze vraag naar brillen vandaan komt. Bij Five2One-Eyewear zijn we op onderzoek uitgegaan en we kwamen verschillende redenen hiervoor tegen. In deze blog vertellen we je meer over de redenen waarom steeds meer mensen een bril dragen.

Digitalisering: meer schermen

Door de digitalisering zijn we met zā€™n allen steeds meer naar schermen gaan kijken. De afgelopen decennia kwamen er allerlei nieuwe mogelijkheden met betrekking tot het internet. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een computer en mobiele telefoon en zijn veel bezigheden verplaatst naar een scherm. We doen ons werk via schermen, hebben contact met vrienden via schermen, spelen spelletjes op een scherm en zijn vaak te vinden op sociale media.

Helaas is het urenlang kijken op een scherm niet goed voor je ogen. Uit onderzoek is gebleken dat dit leidt tot meer verziendheid. Met name bij kinderen is een flinke toename te zien. Waar kinderen vroeger vaak buiten speelden, zitten ze nu vaak achter een scherm. Dit verklaart onder andere de toenemende vraag naar brillen.

De vergrijzing

Een andere reden voor de toename in de vraag naar brillen is de vergrijzing. De groep ouderen in ons land wordt steeds groter. Ouderen hebben over het algemeen vaker een bril nodig, doordat ze simpelweg ouder worden. Voor veel mensen geldt dat ze na hun veertigste last krijgen van verziendheid. Dit wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd en zorgt met name bij het lezen van kleine letters voor problemen.

Een bril is een mode-accessoire

Tot slot is de toename van brillen te verklaren doordat steeds meer mensen een bril als mode-accessoire dragen. Zelfs mensen die geen bril nodig hebben, dragen er soms Ć©Ć©n! Daarnaast zijn er ook veel mensen die meerdere brillen kopen, voor verschillende gelegenheden. Ze vinden het leuk om met trends mee te gaan of hebben een speciale bril voor feestjes of verschillende seizoenen.

De wereld van brillen is dus aan verandering onderhevig! Wij zijn benieuwd hoe dit zich de komende jaren zal ontwikkelen. Wat denk jij?

Terug naar publicaties

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier