Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo We careOver ons

5 leuke weetjes over brillen

28 maart 2022

Brillen zijn een fantastische uitvinding! Wat zouden we zonder ze moeten? Ze zorgen ervoor dat we weer goed kunnen zien en het leven optimaal kunnen ervaren. Bij Five2One-Eyewear hebben we een aantal leuke en grappige weetjes over brillen verzameld. Ben je benieuwd? We delen ze graag met je!

De geschiedenis van de bril gaat ver terug

Wist je dat de Romeinen al een zonnebril droegen?. Nou ja, niet alle Romeinen. Alleen de rijke elite, zoals bijvoorbeeld keizer Nero. Hij liet een zonnebril maken van smaragd om zo zijn ogen tegen de zon te beschermen.

De eerste bril

De eerste bril zoals wij die nu kennen werd echter gemaakt in 1305, door de monnik Giordano di Rivato. Deze brillen bestonden uit twee glazen die waren vastgezet met een ijzeren of houten ring. De losse onderdelen in het midden werden met een soort scharnier aan elkaar vastgemaakt. Een echte houtje-touwtje bril dus!

Je kunt brillen maken van spijkerbroeken en skateboards

Bij Five2One-Eyewear maken we brillen van petflessen. Maar wist je dat er ook brillen worden gemaakt van spijkerbroeken en skateboards? Ook een hele mooie manier om te recyclen! Hopelijk is het produceren van brillen uit alledaagse voorwerpen een blijvende trend.

Een zonnebril vond men vroeger vervelend

Waar we de zonnebril tegenwoordig als een echt modeaccessoire beschouwen, was dit in het verleden niet altijd het geval. Zonnebrillen werden als functioneel en nodig gezien, maar niet als mooi. Dit veranderde toen Amerikaanse piloten tijdens WOII een pilotenbril droegen. Dit was de eerste zonnebril die een mode-item werd.

Brildragers worden als intelligenter gezien

Maar liefst 43% van de mensen vindt dat iemand er intelligenter uitziet met een bril. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat brildragers sneller aan een baan komen. Snel een bril kopen dus!

Terug naar publicaties

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier