Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo We careOver ons

Een bril afwisselen met lenzen: handig!

1 augustus 2022

Wanneer je vaak lenzen draagt, weet je dat het soms fijn is om een bril te dragen. Wanneer je meestal een bril draagt, wens je dit misschien andersom. Regelmatig afwisselen tussen lenzen en een bril is niet alleen handig, maar ook nog eens goed voor je ogen. In deze blog vertellen we je er meer over en delen we een overzicht van de voor- en nadelen van zowel lenzen als een bril.

Voor- en nadelen van lenzen

Een groot voordeel van lenzen is dat het je veel bewegingsvrijheid geeft. Je hoeft er geen rekening mee te houden tijdens het sporten en je kunt ermee douchen en zwemmen. Ook kun je er alle kanten mee op kijken, de lenzen bewegen immers mee met je ogen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat ze beslaan en kun je zonder zorgen een zonnebril dragen.

Er zijn echter ook een aantal nadelen wanneer je lenzen draagt. Zo kan het zorgen voor droge ogen en is het niet altijd comfortabel om ze te dragen. Soms zit er een vuiltje op of irriteren de lenzen in je ogen. Daarnaast is het belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren en moet je de lenzen ook goed schoonhouden om complicaties te voorkomen. 

Voor- en nadelen van een bril

Een bril heeft op zijn beurt ook een aantal voor- en nadelen. Wanneer je met name een probleem hebt met het lezen van kleine letters of autorijden, is een bril een goede uitkomst. Je hoeft de bril alleen op te zetten wanneer je deze nodig hebt. Daarnaast heb je met een bril geen last van droge of geïrriteerde ogen. Bovendien is een bril natuurlijk ook een hele leuke toevoeging aan je outfit!

Er zijn ook nadelen wat betreft het dragen van een bril. Zo kan het onhandig zijn tijdens het sporten en kunnen de glazen beslaan. Zonnestralen kunnen zorgen voor een vervelende weerkaatsing en een zonnebril opzetten gaat niet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook leeszonnebrillen die hierin een uitkomst kunnen bieden.

Afwisselen is handig en goed voor je ogen!

Zoals je kunt lezen is er zowel voor het dragen van lenzen als een bril iets te zeggen. Dus waarom zou je het niet combineren? In verschillende situaties zijn lenzen handig, soms draag je liever een bril. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je jouw lenzenvloeistof bent vergeten. Dan is het handig als je ook nog een bril bij je hebt! Ga je sporten of naar een feestje? Dan zijn lenzen juist weer ideaal. Om deze reden raden we je bij Five2One-Eyewear aan om het af te wisselen. Neem eens een kijkje in onze webshop, misschien zit er wel een leuke bril voor je bij.

Terug naar publicaties

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier