Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo We careOver ons

Wanneer heb je een leesbril nodig?

15 maart 2022

Merk je dat je regelmatig je telefoon of boek wat verder van je af moet houden om de kleine letters te lezen? Dan heb je wellicht een leesbril nodig. Een leesbril is er voor mensen die verziend zijn. Dit betekent dat je moeite hebt met het lezen of zien van dingen die dichtbij zijn. In deze blog lees je er meer over!

Hoe ontstaat verziendheid?

In onze ogen zit een lens, net als bij een fototoestel. Deze zoomlens wordt afwisselend bol en plat. Om dichtbij te zien wordt de lens boller en om veraf te zien platter. Als je ogen naar behoren werken, is deze lens heel flexibel. Maar naarmate we ouder worden neemt deze flexibiliteit vaak af. Het kost de lens steeds meer moeite om flexibel te blijven. Om de ogen een handje te helpen is een bril dan een uitkomst.

Goedkope en hippe leesbrillen

Als je merkt dat je ogen achteruit gaan, is het verstandig om een bril te kopen. Het zorgt voor een betere gezondheid van je ogen en kan ook klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn voorkomen. Een bril is tegenwoordig helemaal niet meer ouderwets of saai! Bij Five2One-Eyewear hebben we een grote collectie leesbrillen, van klassieke tot hippe monturen. Wat je persoonlijke stijl ook is, in onze shop vind je ongetwijfeld een leesbril die bij je past.

Doe de oogtest op onze website

Heb jij het vermoeden dat je een bril nodig hebt, maar weet je niet exact welke sterkte je nodig hebt voor je nieuwe bril? Doe dan onze oogtest! Deze indicatieve oogtest helpt je om de juiste sterkte te bepalen, zodat je een geschikte leesbril kunt kopen. De test is eenvoudig en geeft een goede indicatie van de sterkte die je nodig hebt.

Terug naar publicaties

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier