Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo WIT We careOver ons

Stichting Selva en Five2One Eyewear

Omdat Five2One-Eyewear ook veel waarde hecht aan onze aarde is er een samenwerking ontstaan tussen Five2One-Eyewear en Stichting Selva. We moeten met zijn allen zuinig zijn op het Amazone gebied en werken daarom graag mee aan educatieve en medische hulp voor de lokale bevolking. Five2One is nog maar net live en heeft al het prachtige bedrag van € 5000,- mogen doneren aan Stichting Selva!

Wie is Stichting Selva en wat doen zij?

Stichting SELVA is een actiegerichte, onafhankelijke en non-profit NGO opgericht in 1997. Stichting SELVA richt zich op de bescherming van het regenwoud en van de inheemse bevolking in de breedste zin van het woord. Ecuador is een van de landen waar het Amazonegebied sterk wordt bedreigd door maatschappelijke en ecologische problemen.

Ondanks de ontbossing en de vervuiling profiteert de wereld nog steeds van de unieke natuur van het regenwoud. Vrienden van SELVA vindt dat de wereld schatplichtig is aan het Amazonegebied en daarom zetten we ons in voor de verbetering van de leefomstandigheden van de inheemse bevolking.

Leven met het regenwoud

Het Amazonegebied is van onschatbare waarde voor onze aarde. Het is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Hierdoor kan het regenwoud een belangrijke rol spelen bij de klimaat- omstandigheden van Zuid-Amerika en de rest van de wereld. Ze creëren ‘rivieren’ van regen en voorzien de landbouwgebieden hiermee van water, ze slaan CO2 op en geven er schone lucht voor terug. We noemen ze niet voor niets de ‘longen’ van onze aarde.
De biodiversiteit van het Amazonegebied is indrukwekkend groot. Er leven ruim 5.000 verschillende diersoorten en er groeien 40.000 plantensoorten, waarvan vele medicinale.

Schade aan natuur en mens

Deze prachtige, zorgzame natuur staat onder enorme druk. Grote stukken regenwoud worden weggekapt voor de landbouw, oliemaatschappijen zoeken er naar olie, de goudwinning breidt steeds verder uit. Niet alleen dreigt de wereld zo een deel van zijn longen kwijt te raken, de vervuiling van de bodem en het water door benzeen en kwik schaadt planten, dieren en de inheemse bevolking.
Door gebrekkige medische zorg en slechte scholing hebben de stammen in het Amazonegebied nauwe-lijks verweer tegen de exploitatie en afbraak van hun leefgebied. De afstanden zijn zo groot dat artsen slecht bereikbaar zijn, de vervuiling is zo sterk dat de mensen ziek worden, de overheid zo gericht op inkomsten en investeerders dat ze de autoriteit van de sjamanen, de stamhoofden, negeren. De inheemse bevolking kan simpelweg niet meer meepraten.

Duurzame projecten

Vrienden van SELVA, waaronder Five2One-Eyewear, zijn gestart met een aantal duurzame langetermijnprojecten:
– het operationeel houden van twee rivierambulances;
– het opstarten van een poli- en kraamkliniek;
– bestrijding van tropische ziektes met medicijnen;
– opzetten van een centrale school voor voortgezet basisonderwijs.

Naast medische zorg en educatie richt Vrienden van SELVA zich ook op:
– projecten die de zelfredzaamheid van de inheemse bevolking onder steunen, zoals de productie van bamboe- en taguaproducten;
– bestrijding van de milieuvervuiling;
– bescherming van de flora en fauna;
– herbebossing.
Shop leesbrillenShop zonnebrillen
five2one eyewear zonnebrillen logo ICON WIT
five2one eyewear zonnebrillen logo ENKEL TEXT
Onze brillen worden met veel zorg gemaakt van rPET. Dat wil zeggen dat we gebruik maken van gerecycelde PET-flessen om onze monturen te vervaardigen. Ook onze metalen brillen bestaan uit 80% post- consumer recycelde metalen, om zo stap voor stap samen onze verantwoordelijkheid te nemen voor een betere wereld.
Lees hier verder

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier