Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
NL + BE Gratis verzending
five2one eyewear zonnebrillen logofive2one eyewear zonnebrillen logo We careOver ons

Dit is waarom een zonnebril zowel in de zomer als winter nodig is

28 april 2022

Velen van ons associëren een zonnebril vaak met de zomer, felle zonnestralen en hoge temperaturen. Maar wist je dat een zonnebril in de winter soms ook handig kan zijn? In deze blog vertellen we er meer over en delen we waarom het ook verstandig is om een zonnebril te dragen in de winter. Lees je mee?

Wees zuinig op je ogen

Nu valt er niet zo vaak sneeuw in Nederland, maar als dit er wel ligt of als je op wintersport gaat, is het heel belangrijk om een zonnebril te dragen. Uv-stralen vanuit de zon worden weerkaatst door sneeuw of ijs, waardoor je ogen teveel blootstelling daaraan krijgen. Dit kan zorgen voor pijnlijke of ontstoken ogen. Door een zonnebril te dragen die uv-stralen blokkeert, kun je dit voorkomen. 

Een zonnebril in de zomer

In de zomer dragen we vaak een zonnebril omdat de zon fel en lang schijnt. In de winter is dit natuurlijk minder, maar de uv-straling is in principe hetzelfde. Is het dus zonnig in de wintermaanden? Draag dan een zonnebril! 

Daarnaast is het zowel in de zomer als winter verstandig om een zonnebril te dragen als je last hebt van de zon in het verkeer. Dit kan namelijk voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Een tip is om een zonnebril in je dashboardkastje te leggen, dan heb je op onverwachte momenten altijd een zonnebril bij je.

Een zonnebril in de winter

Tot slot nog een reden voor een zonnebril in de winter die je misschien niet zou verwachten. Door de droge lucht in de winter kunnen je ogen ook droog worden. Wanneer er dan zonlicht in komt, kunnen je ogen moe en extra gevoelig worden. Door een zonnebril te dragen bescherm jij je ogen tegen de kou en worden ze minder droog. Wel zo fijn! 

We hopen dat je blij bent met deze informatie over een zonnebril in de winter. In onze collectie vind je een aantal fijne zonnebrillen voor het winterseizoen. Neem een kijkje in onze webshop om te zien welke er bij je past.

Terug naar publicaties

JE VINDT ONS OOK

VERZENDPARTNERS

dhl-1
magnifier